HONNINGKAGER

450 g. honning
450 g. mel.
10 g. gær.
2 æggeblommer.
2 tsk hjortetakssalt.
1 tsk. stødt nelliker
1 tsk. kardemomme.
2 tsk. kanel.
2 tsk. potaske.
1 tsk. vand

*************************************************************************************************

Varm honningen.
Tilsæt gær, og når denne er opløst tilsættes melet.
Bland æggeblomme med hjortetakssalt og krydderier som æltes ind i dejen.
Potaske opløses i vandet og æltes/blandes ind i dejen .
Dejen pakkes ind i en plastikpose og hviler i køleskabet i et døgn.

2. dag:
æltes hurtigt sammen og tilsæt evt. en smule mere mel.
Rulles ud i 1/2 cm og stik kagerne ud med div forme.
Kagerne bages ved 180 grader i ca 8 min, tryk en af kagerne med en finger og
hvis den retter sig hurtigt er den færdig, det er meget vigtigt at kagerne
ikk efår for meget for ellers bliver de tørre synes jeg, når de er perfekte
er de hårde uden på og inden i er de bløde.